Frölundadagen 2022

Det kliar lite i fingrarna och jag känner att jag måste få det ur mig, det blir ett högst dagsaktuellt ämne, Frölundadagen.

Jag tänker inte att det här ska vara någon generalsågning. Ett pekande av finger på hur Frölunda gör allt fel, det är mer mina tankar och mitt tycke. Kanske framför allt vad Frölundadagen borde vara. Vi kan börja med att avhandla det här med att dagen lades på en vardag, så har vi det gjort. Alla tycker att det blev fel, även föreningen i sig, men de har kommunicerat att det inte fanns något annat alternativ. Det kan bli så ibland. Men kommunicera det från början. Gå ut med att det blev en vardag, att ni är ledsna för det, men att det ska vara på en helg i framtiden.

Med det ur världen kommer vi till det som egentligen skaver. Frölundadagen är inte lagd på ispremiären. När konceptet lanserades var det en sammanslagning av ispremiären, en traditionsdag för supportrar att samlas och titta på laget när de drar igång, och Fans Day, Frölundas eget jippo på Liseberg. Det var en strålande idé. Att ta något som redan är en samlingspunkt och vidareutveckla den, ge den ett mervärde utan att egentligen rucka på någon supportertradition.

Jag är helt med på att man vill vidareutveckla saker och att man kanske vill göra ännu mer nu efter ett par års pandemi. Så nu är Frölundadagen inte på ispremiären och vi har fått en träningsmatch som vi inte bett om istället, vad Joel än säger. Under en match kommer spelarna att ha fullt fokus på matchen, som sig bör. Är det istället en lite mer av en avslappnad show-and-tell-träning så går det att skratta lite mer, ha lite uppsluppen stämning och faktiskt få kontakt med supportrarna på läktaren. Allt som allt är Frölundadagen ett väldigt bra koncept och ett perfekt sätt att kicka igång säsongen med supportrarna. Men nu har man skruvat lite för mycket på det. Jag kommer ändå att gå på Frölundadagen, vara där när det öppnar för att jag har den möjligheten. Men jag kommer inte att stanna tiden ut, jag måste hem och laga mat.

Mitt recept för en lyckad Frölundadag:

  1. Ha den på ispremiären och se till att det är på en helg
  2. Blanda herrar och damer, visa upp dem tillsammans
  3. Skills competition och internmatcher, vi vill se våra spelare lattja runt
  4. Utomstående lag undanbedes
  5. Aktivitetsområde (så som det ska vara idag låter toppen)
  6. Låt supporterrådet ha insyn och inflytande i planeringen

Svårare än så är det inte. Håll det enkelt och fokusera på supportrarna. Hoppas nu att så många som möjligt ändå kommer idag!

/Jonas

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s