Lorry leker Roger

Så var vi där igen. I sin egen lilla kammare har man suttit och filat på kommande säsongs kedjor och hittat de perfekta kombinationerna. Så slår Roger till med en blixt från klar himmel. Underifrån. Kombinationerna blir aldrig som man tänkt sig när den luriga norrlänningen är i farten. Men nu ska vi ha lite kul tänkte vi, så här skulle kedjorna se ut om Jonas och Magnus fick bestämma. Sedan får ni avgöra vem av dem som sätter ihop vettigast lag!

Kedjor

Jonas

Till att börja med vill jag ha offensiv kraft i förstakedjan. Lasch är givetvis spelfördelaren medan Sundström kan bära puck och öppna upp ytor. Nilsson letar utrymme för att ta skott. I andrakedjan har jag Spacek och Mursak som ett offensivt par som balanseras upp lite av Purre som kan hjälpa Spacek med de defensiva uppgifterna. I tredje hittar vi väl min stora skräll, jag tror inte att det är många som skulle ha Henriksson på tolv forwards. Men han gjorde sig bäst som center under förra säsongen och då mellan just Söderblom och Niederbach, jag fortsätter gärna med den charmiga ungdomskedjan. Avslutningsvis blir det en checkingkedja som kan jaga livet ur motståndarna. Lasu-Lundqvist-Friberg skulle göra ONT att möta. Rosse och Nässén hamnar precis utanför laget.

Magnus

Jag vill ha en kedja med stark offensiv kraft och tror att Sundtröm behövs för lite tyngd i denna förstakedja för att öppna lite ytor för Nilsson och Lasch. Andrakedjan blir en till bra kedja som kan hota framåt men även är duktig defensivt, där man kan gå med Murre just i defensiven. I tredje får vi en kedja med bra fart som kan spela i ett rasande tempo. Dessutom med Niederbach som tredjelänk som kan addera lite skills. Till sist har vi en stabil kedja som kan döda motståndarnas bästa men som ändå innehåller Carlsson som kan hjälpa Lasu och MRO framåt. Jag väljer att ha Nässén/Henriksson på bänken. Båda kan hoppa in överallt och bidra.

Backpar

Jonas

Jag tror på andraårskillarna. Jag tror att det blir en fin kombination av offensiv i Norlinder och tvåvägsspel i Johansson. I andraparet kan rutinerade Folin skola in Edvinsson i vuxenlivet, samtidigt som det blir ett jobbigt par att möta. Det är 386 cm och 197 kg som ska passeras! I tredje blir det klassiskt med en offensiv och en defensiv. Jag tror att Elliott kan må bra av en mindre roll. Jens Olsson sjundeback och Grönlund åttonde.

Magnus

I förstaparet vill jag helt enkelt sätta ihop den bästa offensiva backen, Norlinder, och den bästa defensiva backen, Folin. Också andraparet blir en offensiv och en defensiv, det blir en bra balans ihop. Olsson och Johansson är båda bra skridskoåkare och passar bra ihop, Olsson får ta mer defensiva uppgifter så att Johansson kan fokusera på offensiven. Sedan har vi de som blev kvar, men Edvinsson går före Grönlund som får se sig som åttondeback.

Special teams

Jonas

PP1: Norlinder – Lasch – Sundström – Söderblom – Nilsson

PP2: Johansson – Spacek – Niederbach – Mursak – Carlsson

Lasch ska givetvis styra och ställa i PP1, han får med sig Norlinder på blålinjen, Sundström nere vid förlängd mållinje och Nilsson som skytt. Och så Söderblom framför mål. Jag tror att Söderblom erbjuder fler alternativ än Joel rent spelmässigt och tycker att han är bättre lämpad för PP-spel. I mitt PP2 är det fyra (!) högerskyttar. Johansson på point är spännande att testa. Spacek och Niederbach får styra spelet. Spacek vill jag ha högt eftersom att han även har ett bra skott. Till sist har vi Mursak framför mål och Carlsson som skytt.

PK1: Lundqvist – Friberg, Olsson – Folin

PK2: Lasu – Carlsson, Ekbom – Johansson

I och med att de inte får någon tid i PP hos mig så kan Joel och Friberg slita i numerärt underläge istället. Olsson – Folin är ett tryggt backpar och jag har gärna en vänster- och en högerfattad back så att de enkelt kan rensa pucken från varsin sida. Samma gäller paret Ekbom – Johansson. De får sällskap av Carlsson och Lasu som båda är väldigt skickliga defensivt.

Magnus

PP1: Norlinder – Lasch – Spacek – Lundqvist – Nilsson

PP2: Johansson – Sundström – Carlsson – Söderblom – Mursak

PP1 känns helt enkelt som en given uppställning. I PP2 så skulle jag spela med Johansson back, Sundström högt vid vänster tekningscirkel, Carlsson vid den andra. Elmer djupt framför runt mål. Mursak som har en högre position i mitten, eller så glider han ned runt målet.

PK1: Friberg – Carlsson, Johansson – Folin

PK2: Sundström – Rosseli Olsen, Ekbom – Olsson

Friberg Carlsson är ett bra par. Jag vill inte ha Johansson med Olsson eller Ekbom i BP, men jag tror Folin kan hjälpa honom bli bra här. Väljer att ta in Sundström här, jag tycker att han är bra i PK och jag tror också att han växer med speltid och ansvar. Ekbom och Olsson är två defensiva backar som kan spela stabilt i numerärt underläge.

Så, vem av oss har satt ihop bäst lag? Kommentera här nedan eller rösta i omröstningen på Twitter.

2 kommentarer

  1. Mattias skriver:

    Båda förslagen mycket spännande och – tyvärr – mer intressanta än de lite trötta tester som RR haft på de första träningarna. Rätt med en mer defensiv line i Lasu. Rätt att ge plats åt Söderblom och Niederbach som har skills, kan få stora genombrott. Nässén kommer aldrig bli mer än en fjärdelinespelare, tror jag.

    Gilla

  2. Mattias skriver:

    Och: kul att ni kör på med podden igen, den är riktigt bra.

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s