Café Lorry Awards 2021

I det senaste avsnittet var det premiär för Café Lorry Awards. Där vi prisar (och anti-prisar) ett gäng spelare. Avsnittet bjöd givetvis på en del annat gött snack och det är bara att gå in och lyssna om ni inte har gjort det redan.

Här är spelarna som fick pris:

Årets Målvakt: Niklas Rubin (Alla tre var eniga)

Det var jämnt mellan målvakterna statistikmässigt. Det som gav fördelen till Rubin var fler spelade matcher och en högre topp.

Årets Back: Jesper Sellgren (Magnus etta var Stefan Elliott)

Mer allround och mindre slarv gjorde att Sellgren blev ettan för Jonas och David, trots att han aldrig får pucken på mål. Offensivt drivande Elliott tvåa med liten marginal.

Årets Forward: Patrik Carlsson (Magnus etta var Max Friberg)

Gör allt och är aldrig dålig, men även en spelare som lyfter andra. Delad etta i poängligan, men på två matcher färre. Motiveringen hade kunnat fungera för Max Friberg med, men Carlsson var både Davids och Jonas favorit.

Årets Genombrott: Filip Johansson (Alla tre var eniga)

Av alla nya, spännande namn som kom utifrån eller underifrån var Johansson den som fick minst uppmärksamhet. Men han gick från att vara sjua i ett dåligt Leksand ifjol till att logga stora minuter i Frölunda och blev solklar för Årets Genombrott.

Årets Junior: Lucas Raymond (Alla tre var eniga)

Även om de flesta hade hoppats på ett större genombrott och kunde försvinna ur matcher, så producerade Raymond en halv poäng per match. Det är bra gjort av en junior. Hade dessutom en stor roll i laget och gjorde inte bort sig i den. Juniorer som Söderblom och Niederbach spelade för lite för att kunna nå upp i samma avtryck som Raymond.

Årets Flopp: Simon Hjalmarsson (Alla tre var eniga)

Gick från 16 till sex mål. Detta som försteskytt i PP. Ett svart hål offensivt. En väldigt tråkig utveckling som vi inte såg komma.

Café Lorrys Hederspris: Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu

Mats för hans ständiga jobb, lojalitet och fina säsong enligt Jonas. Lasu för att han var för dålig för att ens vara i närheten av någon annat pris enligt Magnus. David gillade båda motiveringarna och radarparet fick dela på priset.

Årets Mest Värdefulle Spelare: Patrik Carlsson (Alla tre var eniga)

En spelare som genomgående höll en hög nivå, både offensivt och defensivt. Gör andra spelare bättre och i den mån det går som utespelare ger laget en möjlighet att vinna. Carlssons fina spel är en av få ljuspunkter i årets säsong.

Där har ni alla pristagare. Om ni inte har varit inne och lyssnat på avsnittet så är det läge att göra det nu! Ni vill inte missa Magnus sågning av Årets Flopp och då får ni dessutom höra längre motiveringar för varje pristagare.

Nästa avsnitt kommer när årets slutspelsäventyr är över.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s